Polecam pieczoną paprykę na sposób włoski. Pyszna, lekka i aromatyczna!
Pachnie latem :)
Składniki:
- czerwona papryka przepołowiona i oczyszczona z nasion (3-5 sztuk)
- czerwona cebula pokrojona w cienkie pióra
- pesto (jakie lubisz)
- 2 ząbki czosnku pocięte w plasterki
- pomidorki koktajlowe, przepołowione (po 2 na połówkę papryki)
- oliwki czarne lub zielone (po 3-4 na połówkę papryki)
- oliwa
- świeża bazylia do dekoracji
Piekarnik nastaw na 190 o C.
Formę do pieczenia posmaruj oliwą i ułóż na niej papryki.
Do każdej połówki nałóż łyżeczkę pesto, cebulę, plasterki czosnku, pomidorki i oliwki.
Polej delikatnie oliwą i wstaw do piekarnika.
Piecz ok. 45 minut.
Ostudź i udekoruj listkami bazyli.
Podawaj z pieczoną ciabattą. Polecam :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz