Ciastka francuskie z gruszką i budyniem
Przepis jest prosty i mało oryginalny, ale w wersji wege robiłam te ciastka po raz pierwszy :)
PYCHA!
1 opakowanie ciasta francuskiego (bez składników pochodzenia zwierzęcego)
2 małe gruszki
1 opakowanie budyniu waniliowego (bez składników pochodzenia zwierzęcego)
0,5 l mleka sojowego
syrop z agawy
pokruszone orzechy do posypania
- Gotuję budyń według instrukcji na opakowaniu, na mleku sojowym. Odstawiam do ostudzenia.
- Gruszki myję, obieram i kroję w plasterki.
- Ciasto francuskie kroję w prostokąty i nakłuwam widelcem.
- Na prostokąty nakładam gruszki i ok. 1 łyżeczkę budyniu. Przykrywam drugim prostokątem ponacinanym w środku.
- Brzegi ciastek łączę dociskając widelcem. Smaruję syropem z agawy i posypuję pokruszonymi orzechami.
- Piekę zgodnie z instrukcją na opakowaniu ciasta.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz