CUKINIA, DYNIA I...
Te warzywa są delikatne, ale charakterne, dzięki przyprawom.
Można je przyrządzać w różnych wariantach, np. z brokułami i kolorową papryką.
Tym razem dodałam dynię, w końcu jesień...
Składniki:
ok. 500 g cukinii
ok. 500 g dyni
1 biała papryka
1 garść szpinaku
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
500 ml bulionu warzywnego
1/2 łyżeczki kurkumy
1/2 łyżeczki imbiru
sól do smaku
oliwa
- Obraną cukinię, dynię oraz paprykę kroję w grubą kostkę.
- Cebulę kroję w pióra, czosnek w plasterki i podsmażam na oliwie, aż się zeszklą.
- Dodaję kurkumę i imbir, wrzucam wszystkie warzywa i chwilę mieszam.
- Dolewam bulion i duszę, aż warzywa zmiękną.
- Solę do smaku.
Idealnie smakuje z dzikim ryżem lub kaszą.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz