SAŁATKA ZIEMNIACZANA
Jest rewelacyjna! Doskonała z grillowaną cukinią i jedzona na świeżym powietrzu :)
Smakuje jednak zawsze i wszędzie!
6-8 średniej wielkości ziemniaków
8 malutkich korniszonów
5-7 rzodkiewek
1 młoda cebula
1 garść posiekanego szczypioru
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżeczki kaparów
2 łyżki musztardy francuskiej
1 łyżka octu winnego
3 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz
- Ugotuj ziemniaki w łupinach, ostudź, obierz i pokrój w kostkę.
- Pokrój drobno cebulę, a korniszony i rzodkiewkę w plasterki.
- W miseczce przygotuj sos z oliwy, octu i musztardy.
- Wszystkie składniki wymieszaj w dużej misce, polej sosem, dopraw solą i pieprzem.
- Posyp natką pietruszki.
Smacznego!
Dagny
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz