DANIA WEGAŃSKIE

niedziela, 17 listopada 2013



Francuski rogaliki z kremem chałwowym
Chrupiące, delikatne, na 3 kęsy :) No i banalnie proste do zrobienia :)

Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego (użyłam Henglein light)
1 op. budyniu czekoladowego
chałwa
mleko sojowe
płatki migdałowe

  • Budyń przygotowuję wg przepisu (wystarczy do rogalików 1/4 budyniu, reszta na deser :), gdy wystygnie dodaję chałwę, by otrzymać gęstą, kremową masę.
  • Ciasto kroję na trójkąty, nakłuwam widelcem i nakładam trochę kremu.
  • Po zawinięciu, smaruję każdy rogalik mlekiem i posypuję płatkami.
  • Piekę 15-20 minut.
  • Smacznego Poniedziałku :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz