DANIA WEGAŃSKIE

niedziela, 26 stycznia 2014


Cukinia w marynacie CURRY, smakuje oryginalnie i pysznie. 
Poznałam ją niedawno, a już bardzo polubiłam :)

Składniki:
1 kg cukinii, pokrojonej w cienkie plastry
350 ml przegotowanej wody
1/3 szklanki octu 10%
1/2 łyżki soli
1/2 łyżki przyprawy curry
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka gorczycy
kilka plasterków cebuli
kilka liści selera


  • Cukinię układamy w słoikach, przykrywamy plasterkiem cebuli i liściem selera, posypujemy gorczycą.
  • Wodę mieszamy z octem, solą, cukrem i curry.
  • Do słoików wlewamy zalewę, zamykamy i pasteryzujemy w garnku z gorącą wodą ok. 10 minut.
  • Smacznego!








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz