DANIA WEGAŃSKIE

sobota, 14 lutego 2015


Polecam pieczoną paprykę na sposób włoski. Pyszna, lekka i aromatyczna!
Pachnie latem :)

Składniki:
  • czerwona papryka przepołowiona i oczyszczona z nasion (3-5 sztuk)
  • czerwona cebula pokrojona w cienkie pióra
  • pesto (jakie lubisz)
  • 2 ząbki czosnku pocięte w plasterki
  • pomidorki koktajlowe, przepołowione (po 2 na połówkę papryki)
  • oliwki czarne lub zielone (po 3-4 na połówkę papryki)
  • oliwa
  • świeża bazylia do dekoracji


Piekarnik nastaw na 190 o C.
Formę do pieczenia posmaruj oliwą i ułóż na niej papryki.
Do każdej połówki nałóż łyżeczkę pesto, cebulę, plasterki czosnku, pomidorki i oliwki.
Polej delikatnie oliwą i wstaw do piekarnika.
Piecz ok. 45 minut.
Ostudź i udekoruj listkami bazyli.

Podawaj z pieczoną ciabattą. Polecam :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz