DANIA WEGAŃSKIE

piątek, 19 lipca 2013



Lody truskawkowe
Lato bez lodów? Nigdy! 
Zatem do dzieła:)

ok. 500 g truskawek
1 dojrzały banan
200 ml mleczka kokosowego
1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
1 łyżka cukru
kilka listków bazylii
cukier puder do posypania

  • Truskawki, banana, mleczko i cukier miksujemy w blenderze na gładką masę.
  • Masę wlewamy do silikonowych foremek na muffinki (lub plastikowego pojemnika).
  • Schładzamy w zamrażalniku kilka godzin (nie dłużej, bo będą za twarde). 
  • Gotowe lody dekorujemy pokrojonymi truskawkami i listkami bazylii, posypujemy cukrem pudrem.


Lody są wegańskie, naturalne i mega owocowe! 
Najgorsze jest czekanie, aż się zamrożą;)))
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz