DANIA WEGAŃSKIE

poniedziałek, 19 sierpnia 2013




SAŁATKA ZIEMNIACZANA

Jest rewelacyjna! Doskonała z grillowaną cukinią i jedzona na świeżym powietrzu :)
Smakuje jednak zawsze i wszędzie!

6-8 średniej wielkości ziemniaków
8 malutkich korniszonów
5-7 rzodkiewek
1 młoda cebula
1 garść posiekanego szczypioru
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżeczki kaparów
2 łyżki musztardy francuskiej
1 łyżka octu winnego
3 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz

  • Ugotuj ziemniaki w łupinach, ostudź, obierz i pokrój w kostkę.
  • Pokrój drobno cebulę, a korniszony i rzodkiewkę w plasterki.
  • W miseczce przygotuj sos z oliwy, octu i musztardy.
  • Wszystkie składniki wymieszaj w dużej misce, polej sosem, dopraw solą i pieprzem.
  • Posyp natką pietruszki.


Smacznego!
Dagny

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz